Известие

Collapse
No announcement yet.

Глухо трополене отпред и отзад.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глухо трополене отпред и отзад.

Така, проблема е следния:
    По предницата е сменено всичко без тампони на стабилизираща щанга и къси накрайници ,по задницата не е барано нищо.
    Забелязвам ,че в дупки има едно глухо трополене в предницата и съвсем слабо от задницата.
    Въпроса ми е каде да тръся вече??
    Съмнявам се в тампони на стабилизиращата щанга ,защото забелязах ,че стабилизиращата щанга се мандахерца съвсем свободно нагоре надоло когато е разкачена от биалетките ,но настрани няма луфт.
    Накрайник не ми се вярва да е но кажете вие дали е възможно да е от тия две места или да търся другаде.. а за задницата нямам ни най малка представа какво може да е.

За задницата провери напречната стабилизираща щанга, хваната е с два тампона.Мисля че оттам се чува това глухо тропане.

Comment

Първоначално публикувано от RokFort Покажи съобщение
      Така, проблема е следния:
      По предницата е сменено всичко без тампони на стабилизираща щанга и къси накрайници ,по задницата не е барано нищо.
      Забелязвам ,че в дупки има едно глухо трополене в предницата и съвсем слабо от задницата.
      Въпроса ми е каде да тръся вече??
      Съмнявам се в тампони на стабилизиращата щанга ,защото забелязах ,че стабилизиращата щанга се мандахерца съвсем свободно нагоре надоло когато е разкачена от биалетките ,но настрани няма луфт.
      Накрайник не ми се вярва да е но кажете вие дали е възможно да е от тия две места или да търся другаде.. а за задницата нямам ни най малка представа какво може да е.
      Търси там, където не е сменяно. Всъщност отговора е ясен.

Comment

Търси там, където не е сменяно.
        ..... и където е сменяно !
        Проверяваш всичко все едно сега ще купуваш колата.
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

ако звука който се чува е ХЛлУП провери си амортесьора
          Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
          2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
            ако звука който се чува е ХЛлУП провери си амортесьора
            Tочно това се чува колега ..

Comment

Tочно това се чува колега ..
              Тампона на амортесьора,предполагам че го прави по дупки като има повече товар отзад.
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Шенкелите отзад.
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Проблема е открит или поне частично.
                  Отпред е тампони на стабилизиращата щанга ,ама не мисля да ги барам ,че чувам голям филм било.
                  Отзад гледа ,пулих се ,натисках с щанга ,бе няма и няма ..

Comment

Проблема е открит или поне частично.
                    Отпред е тампони на стабилизиращата щанга ,ама не мисля да ги барам ,че чувам голям филм било.
                    Отзад гледа ,пулих се ,натисках с щанга ,бе няма и няма ..
                    Тампоните на предната щанга се смянят за 2-3 часа за към 40-80лв труд
                    А отзат може да ти тропат биалетките поне про мен бяха те и като ги смених всичко беше наред.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                      Тампоните на предната щанга се смянят за 2-3 часа за към 40-80лв труд
                      А отзат може да ти тропат биалетките поне про мен бяха те и като ги смених всичко беше наред.
                      Тук в София за тампони на стаб.щангата за цени под 100 лева не съм чувал.....
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                        Тук в София за тампони на стаб.щангата за цени под 100 лева не съм чувал.....
                        Аз вече три пъти ги сменям първия път преди 3 години във Варна ми взеха 30 лв за оригиналните тампони втория път след около няколко месеца в Бургас ми взеха 35лв и преди 1 месец Superpro -то свършиха и ми взеха 40лв работата е за около няма и 2 часа Е вярно в сервиза ми прявят някаква отстъпка но да е 20% не повече. При Ферариста в Стара загора е мисля 60лв. 80лв също съм чувал ама това 100 е като за оторизиран сервиз с 60лв часова ставка.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                        X